H

HVA ER KITING OG HVA TRENGER JEG AV UTSTYR?

Kite, også kalt drage, foil, m.m. Kiting er en spennende og morsom  sport der utøveren bruker en drage (kite) som drivkraft for å komme seg fremover, og den beste måten å komme igang er å ta et kitekurs. Hastigheten man oppnår med kite er veldig avhengig av vinden og underlag. Vanlig fart i kiting er ca 2-3 ganger vindhastigheten.De fleste kitere bruker kiten sin innenfor et begrenset geografisk område, for å leke og utforske terrenget i sitt lokale turområde. Det er ikke så mange som bruker kiten til langturer på fjellet, selv om dette er økende, og godt promotert gjennom konkurranser som Varanger Arctic Kite Enduro (VAKE). Ved kiting på vann trenger man i tillegg et brett, og på vinteren bruker man ski eller snowboard. Kiten er festet til et trapes som sitter rundt hoftene, og den styres ved hjelp av 4 liner som er festet til en bar som man holder i.

MÅ JEG HAR NOEN FORKUNNSKAPER?

Er du fortrolig på ski eller snowboard, har du trolig nok kunnskap til å delta på kitekurs.

SKI, SNOWBOARD ELLER TELEMARK?

I kitekurssammenheng anbefaler vi ofte ski, men er du komfortabel på snowboard tar du dette med. Er du i tvil må du ikke nøle med å kontakte oss. Vi anbefaler at du tar med det utstyret du er mest komfortabel med.

Seile midtvinters til fjells? Kiting min venn, kiting, verdens flotteste fjelltur mener vi

Sees på fjellet !